Fråga från Petra

Hej! Vi håller på att renovera vår källare och det är svåra beslut att ta och många olika bud från diverse hantverkare. Hoppas kunna få lite klarhet här på sidan i vad som blir bäst.
Vi har nu bilat bort gamla plattan och grävt ur ca 30 cm. Det är mycket sten och grus kvar som är lite fuktig. Nu pratade vi med en konstruktör som tyckte vi måste få bort allt. Det måste bli rent sa han. Vi är lite osäkra på vad han menar, känns som det bara kommer nya småstenar och jord när man gräver och då vi också är räddd att gräva för mkt och hamna under dräneringen. Funderar på att använda en torrsug? Är det en bra idé eller kan det försvinna för mycket?
Rättar inte detta till sig av sig själv sen när man jämnar ut marken med makadam?

Tanken var att sen jämna ut med makadam, nu föreslog han lecakulor och hälla på utspädd puts? Inte hört detta förrut, vet du något om det?

Vore supertacksam för svar snabbt svar då det brinner lite här i knutarna:)

Vänliga hälsningar
Petra

Svar från Micke

Hej Petra,

Nej kör med makadam. Där är jag av gamla skolan.

Man ska alltid vara försiktig när man dränerar gamla hus. Men i övrigt har jag inte hört att torrsug ska vara sämre än andra sätt (gräva osv).

Rörande leca eller makadam
Enligt hur jag fått lära mig så suger leca fukt. Det vill man ju inte.
Så fick jag lära mig det.

Med vänlig hälsning
Micke

PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel