Fråga från anonym

Brukar syllbyte vara effektivt mot lukten enligt din erfarenhet? Eller finns risken att det trots dyrt arbete inte hjälper?

Svar från Micke

Hej,

Bra fråga

Syllbyte är effektivt i sig. Men finns några delar att beröra

  • Ibland får man doftsmitta (betydligt mindre doft men kan ligga lite kvar) . Går över med tiden o enligt mig ett mindre problem
  • Ibland får man inte bort allt. Som jag förstår det är detta lite 80/20 regeln som gäller mycket i livet. Dvs 80 % av problemet kan tas bort med 20 %av kostnaden. men då väljer endel kunder att stanna 20% trots att byggaren rekommenderar att ta bort mer. Lätt att föreställa sig att t.ex. vissa delar av huset blir dyrare att komma åt. Ett nyrenoverat badrum, kök eller liknande ligger i vägen och du kommer kanske inte åt utifrån.
  • Syllarna är ibland bara är endel av problemet. På tiden där syllar byggdes på dåligt fuktsäkrade betonggolv så byggdes även bjälklag, väggar och annar på konstiga sätt med tryckimpregnerat trämaterial som del av konstruktionen

Mekaniskt ventilerade lösningar för väggar och golv är då ofta en annan lösning man kan överväga.

mvh
Micke

PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel