Fråga från Ola från Alingsås

Hej! Vill lägga cellplast 15 cm på oisolerad betongplatta ( källare i hus 1968 ) och behöver jämna av plattan då det är ganska stora nivåskillnader. ( detta efter att trägolv med ingjutna tryckta reglar tagits bort ) Att flytspackla blir dyrt och en del jämnar av med sand. Jag hade tänkt mig makadam 2-4mm (stenkross, flis ) som ett alternativ, är det ok jämfört med sand? Och om en ångspärr ska läggas, kan den ligga under flisen? Eller vad läggs den helst? Avslutar med spånskiva och laminat. Mvh Ola

Svar från Micke

Hej Ola,

Hade undvikit trägolv i källare (spånskivan) pga fukten i luften, ej baa för det som kommer underifrån. Annars låter det vettigt med makadam. Platon används mycket för denna typ av lösning istf ångspärr, både som ventilerade och oventilerade golv.

Vet också att laminat skapat mycket problem historiskt vid fuktiga betonggolv. Detta var pga organiskt material i limmet som vid ej felkonstruerade betongplattor hålls våta och då skapas goa riktigt dåliga gaser. Men detta problem bör du ju kunna slippa – kolla med en golvläggare hur du bygger upp ett golv invändigt.

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel