Fråga från Madelene

Hej, vi har ett hus från 1932 med källare, en utbyggnad är gjort på 70 talet och även källaren är utbyggd då åt ena sidan. Många säger att på orten vi bor så är det endast sand i marken. Vi har inga uppgifter om att dränering gjorts sedan huset byggts.
Vi har inga direkta problem i källaren, det luktar inte fukt. När vi köpte huset för 2 år sedan var ett rum i källaren inklätt och där bakom hade det bildats lite mögel. Vi rev ur allting på en gång och sanerade och inget mögel har kommit tillbaka. Vi kommer nu och även i framtiden endast att använda källaren som tvättstuga och förråd med enbart putsade väggar.
Vi har haft olika firmor ute och kikat och några tycker att man bör göra en dränering och vissa är osäkra, men de är ju också säljare så svårt att lita på.
Vår tanke är att bygga till altan så småningom och vi vill inte behöva riva den det första vi gör för dränering. Då hellre göra dränering nu och sedan veta att det är fixat.

Vad tror du, är det i behov av att dränera eller ej?

Hälsningar
Madelene

Svar från Micke

Hej Madelene,

Det låter som att du skulle klara dig utan en dränering. Men jag hade dränerat , skadar inte om man gör det rätt.
Du ska röja för altanen där. Då hade jag dränerat – lite också för att man vet inte om man någon gång i framtiden vill hitta på något kul i källaren.

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel