fråga micke

Behövs verkligen en geoteknisk undersökning

Fråga från Hans från Gränna

Hej Micke jag har en fråga gällande kommunens krav på en geoteknisk undersökning. Jag har en tomt på ca 3000 kvm och har ansökt om ett förhandsbesked om byggnation på tomten. Halva tomten ligger i detaljplaneområde från 1952 och där har jag ett hus i dag. Jag planerar att stycka av tomten och bygga ett hus på den nya tomten som hamnar utanför detaljplanerat område och kommunen vill nu ha en geoteknisk undersökning av mig. Det nya huset kommer att ligga 20 meter från befintligt hus och på andra sidan av befintligt hus byggdes det 2010 ett hus och då på befintlig detaljplan från 1952. Finns det några regler på vad som gäller, kan kommunen godtyckligt kräva en geoteknisk undersökning den kostar ju i alla fall 15-30 000. Jag vet också att man bygger hus 50 meter åt andra hållet där jag planerar att bygga och då på ej detaljplanerat område och utan geoteknisk undersökning. Tacksam för svar Hans

Svar från Micke

Hej Hans ,

Jag har bra samarbete med en geoteknisk firma jag satt dig i kontakt med. Konsultera dem så hoppas jag att du får klarhet om du verkligen behöver göra denna geotekniska undersökning eller om han har andra förslag.

Så börja med att ringa och om detta inte leder dig rätt, tveka inte att kontakta mig igen.

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com.
:DS

Artiklar

Micke svarar

Vision Husgrunder.com

Vår vision är att svara på de frågor som våra läsare har. Tveka därför inte att kontakta oss och meddela oss era frågor så tar vi upp dem här. Vi är dock inget forum. Husgrunder.com ska vara platsen på internet dit du vänder dig när du vill ha svar på frågor - inte bli förvirrad med fler frågor!