Fråga från Alexander från Malmö

Hej,

Jag har en 1,5m hög sockel som muras upp med leca för att matcha befintligt hus (som har källare). Jag behöver sen fylla grunden för att kunna avsluta med cellplast och gjuta platta på toppen. Jag behöver fylla 70m3, vilket jag får till ca 112ton makadam. Det blir väldigt dyrt att fylla med makadam, så jag undrar nu om du kan rekommendera något billigare alternativ. (Jag har redan kört bort jorden från grävet, vilket kanske var dumt). Tack!

Svar från Micke

Hej Alexander ,

Det finns andra typer av bärlager som är billigare än ex makadam. Det är typ sånt man har under motorvägar och liknande och använder för att fylla upp men ändå inte använda matjord som ju binder fukt. Kolla med sydsten eller liknande.

Har du köpt leca än. Annars är dessa block en ersättare till både muren och grundelementen för grund med hög sockel (hittade den inte just nu på deras hemsida -gömd någonstans – men den är framtagen). Då slipper man mura.
www.tjallden.se
tel: 040 43 15 80

Prata med dem förutsättningslöst.

Lycka till med bygget.

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS