Fråga från Ronnie från Karlskrona

Hej

Vi har en sommarstuga som vilar på en oisolerad torpargrund. Materialet i grunden är sand och vi har fösökt att minimera uteluftsventileringen så gott det går. Uppåt ligger ett trägolv och tanken är att fukten skall kunna vandra fritt. Vår lekmannauppfattning är att lösningen funkar bra. Nu till vår utmaning, detta hus har ingetbadrum och vi skulle vilja bygga ett sådant i ett av rummen. Detta rum måste ju göras tätt så här kan helt plötsligt inte fukten vandra som i övriga rum. Hur skall man tänka här? Fortsätta med torpargrunden eller gjuta en platta för badrummet. Om man gjuter en platta till detta rum, finns det risk att övriga grunden påverkas negativt på något sätt( köld/fukt från betongplattan) , tacksam för dina erfarenheter här

Svar från Micke

Hej Ronnie,

Det låter som att ni borde ha kallt i sommarstugan när det är kallt? Har aldrig hört om detta upplägg så jag har tyvärr ingen erfarenhet av just din situation.
Men jag tycker ett ventilerat golv skulle kunna vara en del av lösningen för att bibehålla ventilationen du har och komplettera med ett badrum. Läs mer om ventilerade golv här.

mvh
Micke

Fick du hjälp av denna artikel