Fråga från Sridar från stockholm

Hej Micke

Vi ska bygga pool, ganska snar start. Vad har du för allmänna tips. Såg din artikel hur ni gjorde.

Jag har en plan att bygga en 8×4 m pool, relativt påkostade grejor, inget skräp.

/S

Tips inför att bygga pool

Svar från Micke

Hej Sridar,

Allmänna tips inför ditt poolbygge
1) Jämför inte äpplen o päron när du ska bygga pool. Det finns bra system som kostar mer och så finns det ok system som kostar mindre. Många klarar sig finfint på de som kostar mindre men att jämföra dem vore fel. Ex. värmepump importerad från halvseriös firma eller en enligt mig mycket bra värmepump från gullberg jansson där man kan få support och garanti i Sverige.

På samma sätt är det viktigt att se igenom de företag som jobbar med lockpriser. Lockpriser är enligt mig när man plockat de billigaste delarna av allt för att verka billig. När man sen läst på inser man att det inte blev så billigt. Ett typiskt sånt exempel är att många poolföretag i sina lockpriser har med den billigaste linern. Den brukar vara ljusblå och är billig. Men dels ser den lite simhall ut men är oftast framförallt tunnare. Tunnare liner slits och behöver bytas inom några år om man gillar att ha en varm pool (typ 28grader varmt eller mer) medans en tjockare liner inte slits lika hårt.

2) Val av poolstomme är en vanlig fråga. Vilken är bäst? Jag kan inte objektivt svara på det eftersom jag personligen är mycket engagerad i och aktiv i mitt samarbete med Tjällden AB, som jag tycker har ett bra system. Det är dock viktigt att säga att jag INTE är objektiv i detta. Det finns helt klart andra system som också är bra.

3) Poolskydd. Säkerheten känner de flesta till. Vi vill inte att våra barn, eller grannarnas barn drunknar i poolen. Men utöver det finns en estetisk faktor. Många poolöverdrag är enligt mig fula, och ser ut som en presenning. Därför har jag nu efter några år bestämt mig för ett pooltak. Kostar mer men är bra mycket snyggare.

Du finner länk för nerladdning av mer tips här.

Vänliga Hälsningar
Micke