Fråga från Sonja från Älta

Hej!
Vem vänder jag mig till för att få bra råd (förutom dina här på sajten) och offert på att renovera/bygga ca 30 meter stödmur mot två lägre liggande granntomter? Eftersom vi inte kommer att se muren, är vi ute efter ett hållbart markarbete med billigt/hållbart murmaterial. Vi kommer att plantera blandhäck ovanför/innanför muren på vår tomt.
Soliga hälsningar!
.sonja.

Svar från Micke

Hej Sonja,

Du har några val:
1) L-stöd (se bild här under). Dessa är klassade för att bygga motorväg intill. Känns som overkill för dig och dessa murar är jättedyra.
2) Murade block med typ leca. Kostar också mycket då det tar lång tid att mura med dessa om de ska stå emot marktrycket.
3) Spännande produktutvecklingsprojekt, är du sugen på detta – hör av dig isåfall.

stödmur l-stöd

Markentreprenörer
Oavsett val ovan (1,2 eller 3) så är nedan entreprenör duktiga på att bygga i mark. De har såklart inte koll på 3:an än då den är i produktutvecklingsstadiet , men de är vana med den byggtekniken då de redan idag använder dessa murblock för andra produkter (pooler).

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel