Fråga från anonym

Hejsan,

Tittar på att köpa en grundplatta med golvvärmepaket för min tillbyggnad. Kommer ha en kamin. Har du någon input vad jag ska tänka på. Dels med kaminens punktlast mm men också hur man fäster in tillbyggnaden i husets grund.

Mvh A

Svar från Micke

Hej ,

Vad ska du bygga till? Dvs vilken höjd har sockeln/golvhöjden i huset. Är det en källare, platta eller krypgrund så ligger sockeln/golvnivån i olika höjd i förhållande till marken.

Vanligtvis har man inte kantelement på den sträckan som är mot det befintliga huset utan där stöter man endast mot den befintliga grunden och gör en rörelsefog (smal cellplastremsa eller plastfolie som avgränsar så att plattan och grunden inte gjuts ihop). Blir nog bra i ditt fall också. Kan det stämma att antal meter kantelement då ska vara ungefär 35 m? 9,3+8+10+ ca 6 m.
Leverans 13/12 är inga problem. Är det en murad öppenspis du ska ha?

Plattan i sig tål en punktlast på 1 ton (10 kN). Vanliga kaminer brukar endast väga ca 300 kg så de behöver man inte förstärka under. Är det en murad öppenspis så gör vi en förstärkning.

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel