Fråga från Michaela

Hej.

Vi köpte ett hus med en källare som är byggt -64. När vi köpte den så var väggarna uppreglade med isolering och gips och golvet var bara en plastmatta limmad men form av något tätskiktet av asfaltsklister. Vår besiktningsman sa att det luktade mögel när han lyfte lite på golvsockeln. Så när vi fick tillträde rev vi detta omgående för att lufta detta och se, dock så var väggarna torra och fina inga spår alls av mögel. Grannarna säger att det är bra dränerande sandmark under husen. Nu till vår fråga, vi har fått så många olika alternativ av vad vi ska göra med golvet.
1. Slipa bort all tjära ?
-Kan man lägga en ventilerad heltäckningsmatta?
Nivellgolv? Måste vi ha en fläkt eller räcker det med reglar och isolering?
Måste vi bila ut plattan och isolera underifrån då vi inte vet om dom är isolerade??
MVH Michaela

Svar från Micke

Hej Michaela,

Beror lite på hur du ska använda källaren. Du kan ju också göra ingenting som det låter och ha en fuktig källare (dvs bara ha det som matkällare). Det är ju när man ska börja använda källare som boende det blir ökade krav.

Jag utgår från att du vill använda källaren som boende.
Då är ventilerade golv mycket vanliga om man inte vill bila ut och isolera.
När det kommer till ventilerade golv har jag valt ut en partner som jag skickat kontaktperson för dem till dig.
Hoppas du finner dem lika tillmötesgående som jag att hälsa dem att du varit i kontakt med mig så tror jag du kommer få en extra bra service.

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel