Fråga från Erik från Danderyd

Hej Micke, vi kikar på tjälldens poolkoncept som du byggt med.

Kan man bygga lite nu på hösten (grund & väggar) och sedan göra resten i vår.

Går det att göra så. Vi kommer göra så mycket som möjligt själv.

Svar från Micke

Hej Erik,

För att vara tydlig. Jag känner Tjälldens via familjen så du inte tror jag är opartisk. Det är jag inte. De har varit med mig sen jag startade denna siten och var en av de första som byggde med denna poolen. Så jag är partisk – punkt.

Men jag svarar gladeligen på din fråga såklart.
När man köper poolen kan man välja att dela upp poolen i flera delar. Både leveransmässigt och faktureringsmässigt (men för att offerten ska gälla får man beställa allt vid ett tillfälle – eller ta risken att priset höjs eller faktiskt sänks – som med allt). Det flesta gör som så att de köper grund, armering, trappa och väggar (dvs första delsumman på offerten man får). Sen sätter de både grunden och väggarna, med fördel då på hösten. När de väl gjort grunden är det bara 1-2 dagars arbete att få upp väggarna och då kan man komma vidare med markarbete mm runt omkring poolen då man kan återfylla utan att ha vatten i poolen. Du behöver inte som med ett hus vänta på att allt ska torka i evigheter innan man stänger in fukten.

Sedan fortsätter man projektet på våren. Ingen dum ide alls. Tänk bara på att kanske markera tydligt var de viktiga kopplingarna ligger i marken så du vid en ev läcka enkelt kan få fram dessa. Om du inte måste kan du tom lämna marken öppen just där. Detta behöver man mest oroa sig för i början då poolen ska startas upp första gången.

En annan utmaning med att dela upp jobbet till vår & höst är att få byggarna med på detta. De brukar vilja köra på när de väl är igång. Men för självbyggaren är detta lysande.

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel