Fråga från Joakim

Hej!

Vet inte riktigt vart jag ska vända mig. Testar här via dig och ser vad vi kommer fram till. 🙂

Vi har köpt ett hus byggt 73. Källaren på 106m2 har en del som gillestuga, ca 40m2 med klassiskt gillestugegolv.

Gillestugegolvet är byggt på följande vis:
Betongplatta. Ingjutna reglar i plattan. Reglar på plattan som är fästa i de reglar som finns i betongplattan och ovanpå det ett furugolv. Vi har en doft ifrån källaren som troligtvis främst kommer från de ingjutna reglarna.

Från furugolvet ner till plattan bygger golvet ca 10-15 cm.

Jag vill göra följande:
Ta bort allt organiskt material, isolera nedåt, eventuellt fuktspärra(?), armera och lägga vattenburen golvvärme, gjuta upp plattan och slipa golvet helt slätt. Jag vill helst slippa bila upp hela plattan av naturliga skäl. Men misstänker att jag måste bila bort de ingjutna reglarna iaf.

Jag vill göra mycket själv, så som att ta bort allt organiskt material, armera, isolera, dra rören för vattenburen golvvärme. Jag vill leja ut provtryckning och inkoppling av golvvärmen till pannan, inköp av cement och planläggning samt slipning av det samt eventuellt arbete för att få bort eventuell doft från plattan om den sitter där också.

Jag söker alltså någon som är duperduktig på denna form av arbete. Jag behöver bli konsulterad i hur jag ska gå tillväga, material och eventuella saker jag måste göra eller välja bort. Mot betalning så klart. Samt delvis entreprenad då. Samt annat som jag själv inte tänkt på.

Är detta något du kan hjälp med eller har koll på vem som kan?

Mvh,
Joakim

Svar från Micke

Hej Joakim,

Jag har ett byggbolag på näthinnan som är bra och som jag hoppas kan hjälpa dig. De utgår från Malmö.

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS