Fråga från Mattias

Hej,

Tack för toppensida! Har ett hus ifrån -81 med EW grund. Jag har omdränerat på utsidan med 200mm jackosuperdrän. Samt tätat om alla skarvar i elementen.
Nu när jag renoverar insida på huset så tänkte jag åtgärda de tryckade reglarna i varje rum jag tar.
Läste på er sida att de absolut inte skall tas bort. Men går det inte att ta några i taget samt flytta in nya oimpregnerade reglar ca 5cm in och sedan kila upp väggen med plastkilar. Alltså ge stöd åt plattan ifrågan på det sättet, samt de nya reglarna håller upp huset? Är en byggfirma som har gjort detta tidigare.

Vad tror du?

MVH

Mvh Mattias

Svar från Micke

Hej Mattias,

Tack för feedbacken

Reglarna i EW elementen är ingjutna i betong, och är bärande. Så projektet bör bli mycket omfattande jämfört med en ventilerad lösning. Men allt går 😊 är min erfarenhet. Jag ser lite praktiska problem såsom hur man ska lyckas bära av de bärande elementen. Dvs hur säkerställer man att grunden håller för dessa nya om de placeras på nya ställen. Det är menar jag praktiska problem som går att lösa men vidta försiktighet.

Ifall du byter reglarna så kolla upp byggaren så bolaget ser bra ut på allabolag.se (kolla att de går med vinst). Går de väldigt mycket back så hade jag inte anlitat dem. För här är risken att om de konkursar så får du svårt att hitta någon annan som vill ta i detta sen. Det är en väldigt speciellt projekt rent kompetensmässigt.

Mvh Micke

PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel