Fråga från Daniel från Trollhättan

Hej! Var tidigare i kontakt med dig angående firmor som genomför syllbyten, blev då rekommenderad en firma vilka verkar vara seriösa osv men jag har även kollat runt lite på marknaden för att inte enbart få en aktör som säljer in sin produkt. Min fråga är. Vi har torpargrund idag och frågan är fördelar och nackdelar är med att konvertera till platta på mark alternativt att behålla torpargrund? Det ska tilläggas att vi idag har eluppvärmt idag med två luft luft-värmepumpar och stöd via element. Hade vi haft vattenburet hade det känts rimligt med platta och golvvärme.

Svar från Micke

Hej Daniel,

För och nackdelarna är enkla.

Att INTE konvertera en krypgrund är ett enklare billigare projekt. Du behöver inte riva ut alla golven och leva i en mess.
Du isolerar krypgrunden, byter syllar , eventuellt en avfuktare osv. Fungerar och är vanligare.

Ska man ÄNDÅ totalrenovera är mitt tips att passa på och gjuta igen krypgrunden. Det är en bra lösning som hjälper din grund för evigt.
När man byter bjälklag börjar projektet bli stort nog så jag hade definitivt genomfört en konvertering i dina skor om du behöver byta dem. Då måste du ändå riva ut golven.

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel