Fråga från anonym

Hej! Behöver byta syllar i mitt hus. Kan du rekommendera ett företag som är expert på det. Jag har läst att det är farlig att bo i ett hus som luktar på grund av imponerade syllar undrar hur länge menar ni? Jag har köpt mitt hus för 1,5 år sen, för några månader sen märkte vi att det luktar illa och enligt besiktningen måste vi byta syllar.

Svar från Micke

Hej ,

Se här vad jag skriver (i ingressen) i min artikel om syllbyten.

” Till att börja med vill jag lugna dig som eventuellt har problem med fuktiga syllar. Om du har lukt i huset och misstänker att syllarna behöver bytas så är det långt ifrån säkert, till och med troligt att det inte är farligt.”

Så har jag någonstans skrivit att det är farligt så kan det absolut stämma men man måste sätta det i perspektiv. Forskare jag pratat med hävdar att det ska till rätt höga doser av klorfenoler för att det ska vara riktigt farligt.

Men doften är outhärdlig och det är ju ett problem som oftast bara blir värre med åren, ofta pga doftsmitta, dvs andra material håller sen kvar doften och det blir dyrare och dyrare att få bort doften.

Jag har sedan starten av hemsidan 2010 lärt känna många experter inom grundläggning och grundrelaterade renoveringar.
Jag har satt dig i kontakt med ett företag som gjort ett mycket gott intryck på mig. Föreslår en förutsättningslös kontakt med dem.

Lycka till med ditt projekt och hälsa från mig för ovanstående företag så kommer du få extra bra hjälp.

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel