Fråga från Malin

Hej!
Jag och min sambo kollar på ett gammalt hus som har krypgrundslukt, när vi var på visningen så kunde man känna att stora delar av golvet var ”svampigt”, det har legat ett trägolv som någon sedan limmat en plastmatta ovanpå. När vi drog lite i mattan så kunde man nästan braka ner i krypgrunden, samt att utvändigt när man kände under fasaden/panelen så kunde man känna att bottenstocken också var dålig men man vet inte i hur stor omkrets. Huset är ca 70 kvm. Hur kan man lösa detta på bästa sätt? Samt ungefärliga kostnader? Tacksam för svar, mvh Malin

Svar från Micke

Hej Malin ,

Man kan alltid försöka rädda det som räddas kan av befintliga bärlinor mm. Men golvet behöver brytas upp osv. Och då är den stora kostnaden redan tagen för en så kallad krypgrundskonvertering som jag tycker är en bra långsiktig lösning (förutsatt att man gör det rätt med bra entreprenör). Så det är något jag rekommenderar dig att titta på först i detta läge.

Jag har sedan starten av hemsidan 2010 lärt känna många experter inom grundläggning och grundrelaterade renoveringar.
När det kommer till att gjuta igen krypgrunder så har jag några firmor jag tycker är bra – sätter dig i kontakt med dem.

Lycka till med ditt projekt och hälsa från mig så tror jag du kommer du få extra bra hjälp.

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel