Fråga från Mikael från Uppsala

Hej,
Tack för en mycket bra och informativ sida. Min fråga gäller om jag behöver anlägga dränering runt den platta på mark (10kvm) som jag tänker gjuta? Jag skall använda mig av bärlager makadam ca 15 cm och sedan l-element med cellplastkärna. Det är lermark men jag upplever inte att tomten är vattensjuk på något sätt. Runt vårt hus med källare finns dränering och vi har inga fuktproblem i källaren (huset från 1938). Är det överdrivet att dränera runt detta förråd?
mvh Mikael

Svar från Micke

Hej Mikael,
Tack för feedback!

Jag tycker aldrig det är fel med dränering.
Syftet är ju bland annat att ha en chans att hålla plattan torr vid högt grundvatten.

Men det är ju ett förråd så förstår frågan och du begår ingen dödssynd direkt om du skippar den. Men om du dokumenterar allt så ökar det enligt mig värdet på förrådet. Man har liksom tagit bort en grej som kan få köpare att tveka i framtiden. Man tvekar dock inte ifall det är ett förråd men säger någonstans att du satsat på din fastighet i stort. Och det är ju inte någon dyr investering i inköp. Har du dräneringsbrunn i närheten?

Med vänlig hälsning

Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel