Fråga från Anonym från Göteborg

Jag behöver få hjälp med min tomt då jag dels för ett år sedan fick översvämning vid skyfall.
Sedan gjordes nya badrummet i källaren om o nu ett halvår efter det nästa nya badrummet släppte klinkergolvet i duschen. Plattan är ny o isolerad med golvvärme.

Ny dränering stenkista på fram o baksida. Vatten från taket kopplat till stenkista. Framsidan är bara 3 meter från väg o 6 m lång + infart. Huset är ett parhus o ej dränerat hos grannen o inte på kortsidan då utbyggnaden är torpargrund.

Två nya dräneringar gjorda på framsidan så den ligger på olika höjd fram o baksida. De som gjorde första dräneringen sa att de inte kunde koppla stuprören till dräneringen då det ligger för nära vägen. Filmat rören o vid första tillfället sa de att det låg lite vatten kvar i avloppsröret vilket det inte ska göra i nya rör men jag skulle ha koll på det.
När Sthlm vatten filmade låg det toalettpapper kvar ingen fara sa de. När andra laget grävde sa de att jag fick in grannens vatten när de spolade då ledningarna låg på olika höjd det ska vara åtgärdat.
Jag har bilder o en film.

Jag tror jag kommer få problem igen. Huset är från sekelskiftet o väggarna står på marken. Tacksam för vad ska jag göra haft fuktexpert men jag tror det har med dagvattnet att göra.

Med vänlig hälsning

Svar från Micke

Hej ,

Det låter som dagvatten. Ligger huset i sutteräng?

Jag har satt dig i kontakt med en byggare jag litar på.
Kolla med honom vad han säger.

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel