Fråga från Håkan

Hej
Vi har ett gammalt hus med källare där ytterväggen är dränerad med isodrän. Den börjat ca 150mm under dagen källargolv. Jag skulle vilja sänka golvet 150mm samtidigt som jag gräver ur ytterligare för att lägga golvvärme. Jag provade gräva 500mm ner och det var torrt just nu. Skulle man kunna lägga dränering i underkant av makadammen under golvet för att lösa problemet med att dränering längs väggen inte går tillräckligt långt ner? Dräneringen kan ju då ledas ut under väggen till en stenkista eller liten brunn. Mvh Håkan

Svar från Micke

Hej Håkan,

Mig veterligen är det jätteviktigt att dräneringen av källarväggen går hela vägen ner. Att det är torrt under huset är bra, så ska det vara då det står ett hus där som skydd. Annars hade det inte varit bra. Denna dränering du föreslår under golvet skyddar inte väggen där du kan få vattengenomslag.

Men för att verkligen rådgöra med dig så har jag skickat mail till dig med info om några riktiga dräneringsproffs som utgår från Landskrona.

Skiljer sig hans råd från mina så hör av dig så har jag lärt mig något.
Lycka till nu med ditt projekt.

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel