Fråga från Serfi från Stockholm

Jag är rookie när det gäller hus och min fråga är nog rätt så amatörmässig med min fråga. Har köpt ett hus med uppreglerat golv. Läst att det är vad som kallas riskkonstruktion. Enligt besiktningen har de inte märkt av lukt och så. Nu har jag inte flyttat in ännu, men eftersom jag läst så mycket om mardrömsscenarior med sådana golv undrar jag hur jag ska göra för att ta bort den Riskkonstruktionen? I ett av rummet har väggen något som kallas påreglad vägg. Går det att ersätta dessa riskkonstruktioner med något annat. Typ är det typ bara att ta bort golven och lägga på klinker och så eller ta bort väggen och måla?

Svar från Micke

Hej Serfi,

Uppreglat golv är nästan alltid en riskkonstruktion och lösningen är att riva upp golvet och bygga tillbaka med mekaniskt ventilerat golv!
Jag har sedan starten av hemsidan 2010 lärt känna många experter inom grundläggning och grundrelaterade renoveringar. Kring problem som man löser med mekaniskt ventilerade golv så har jag knutit till mig några experter som jag föreslår att du tar en förutsättningslös kontakt med .

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel