Flytspackla/gjuta golv i källare

Fråga från Mia från Åkersberga

Hej Micke,

Vi har en stuga med källare i Åkersberga som är byggd runt 1970. Vi har rivit ut golvet – trä som låg direkt mot betonggolvet under och därför fanns det fuktproblem.

Jag skulle vilja antingen flytspackla eller gjuta nytt golv på det gamla för att jämna ut det; det är alldeles knöligt och säkert diffar det runt 10mm i höjd och på vissa ställen sticker det upp som ”skruvhuvuden”. Takhöjden är begränsad, så det finns dåligt med plats att isolera, tyvärr.

Frågan är hur man fixar golvet på bästa sätt? Helst skulle jag vilja ha ett betonggolv med pigment och polera upp det, jag antar att det är bäst eftersom det ”andas” och sedan kanske ha en avfuktare där om det behövs..? Eller kan det gå att slipa ner/bila ner det gamla golvet? Ingen aning hur tjockt det är och vad det i sådant fall skulle kosta.. Ytan är på cirka 30kvm och vi vill använda det som SPA, tvättstuga och gästrum.

Kanske finns det en annan, bättre lösning för golvet. Vad rekommenderar du? Och visst är det väl bäst att börja med golvet och dra om den gamla elen efteråt och sist fixa tak och väggar? Jag har ingen aning om i vilken ände vi ska börja..

Tips på bra firmor?

Stort tack på förhand!

Hälsningar /Mia

Svar från Micke

Hej Mia,

Kommer svara inom kort.
Har gett dina uppgifter till en av de hantverkare jag samarbetar med i Stockholm.

Vänliga Hälsningar
Micke

Fick du hjälp av denna artikel