Fråga från Stefan

Hej,
Vi har upptäckt i efterhand att vår gjutna platta till vårt garage är för smal på bredden. Alltså, väggarna sitter halvvägs utanför plattan(!). Detta har ej rapporterats av snickarna som monterade väggarna på plattan. Nu vill Huscompagniet, som är vår byggare, tilläggs gjuta med leka block. Kan detta verkligen fungera långsiktigt tänker vi?
Varför blev det så här undrar kanske du. Jo, en ritning med en viss dimension skickades till bolaget som gjuter plattan och en annan ritning skickades med andra mått till Mellbygarage.
Kan vi verkligen godkänna att deras justering är genomförbart rent byggtekniskt?

Mvh Stefan

Svar från Micke

Hej Stefan
Förstår ditt problem – det är massa mått fram och tillbaka längsmed grundläggningsprocessen. Det är jättelätt att det kan bli fel måtten och missförstånd kring utsättningar för betongplattor.
Det är dock en komplex fråga hur denna lösning kommer fungera med avseende på hur de exakta lasterna som tas upp på din betongplatta. Du behöver kontakta din grundkonstruktör (på mellbygarage?) och rådgöra med dem utifrån denna situation
Tänk på att skydda syllen från pågjutningen med sylltätning.

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel