Fråga från Patrik från Höllviken

Hej Micke! Vi är i fart med att bygga hus och har efter genomförd geoteknisk undersökning fått besked att vi behöver påla och ha en förstärkning av grundplattan. Har fått offert via vår husleverantör Trivselhus att detta innebär merkostnader på drygt 300 000 kr. Vi bygger i Höllviken, har en grundplatta på 130 kvm, bygger 2 plans trähus. Vi är mycket tacksamma om du kan bistå med kontakter till företag som utför denna typen av arbete så man kan jämföra. Tack på förhand! Mvh Patrik

Svar från Micke

Hej Patrik ,

Så här förstår jag dig.

1) Du har valt hustillverkare. De levererar normal grundläggning till standardpris
2) De har en lagt till en extrakostnad på 300 000 kr för att det är en pålad grund.

Och du vill ta in ”prisuppgift” på 2:an.
Förstår jag det rätt då.

Att separera dessa två ser jag som uteslutet. Man kan se det som att 1:an du köper blir betydligt mer komplext och därav den extra kostnaden. Men arbetsmomenten kring förstärkningarna etc sker i samband med den normala grundläggningen. Inget som man kan separera ut.

Det jag tror jag kan hjälpa till med att få in pris på både 1+2. Jag kan aldrig lova något – det är självständiga entreprenörer som ibland har för mycket att göra.

Säg till om jag missuppfattat din situation.

Ledsen att jag inte kunde hjälpa till mer i detta fall.

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel