Fråga från Maria från MÖLNDAL

Hej!
Vi skall bygga en glasveranda under en balkong. Idag sitter det en limträbalk som vi skall förlänga och då använda en stålbalk istället. Glasverandan skall ha ett invändigt mått på 3200 mm x 7910 mm nuvarande balk är fäst på måttet 1600 mm från yttervägg (vilket gör att den skulle hamna mitt i rummet.)
Vi har fått en konstruktionsritning på den nya förlängda balken men nu behöver kommunen en skiss/beskrivning hur vi skall fästa denna nya balk. Huset idag står på en betonggrund.

Min fråga är därför:
1. Vilken grund skall man ha i denna glasveranda? Betong eller något annat? Rummet kommer ha ett yttermått på ca 8400×3500 mm.
2. Hur skall man visa på skiss att den nya balken skall fästas?

Mvh Maria

Svar från Micke

Hej Maria ,

Svar:
1) Det låter som att en betongplatta på mark blir finfint för dig.

2) Kommunerna har blivit hårda med sånt numera. De vill ha mer och mer ritningar och tidigare och tidigare i byggprocessen vilket ställer till det för villaägare eftersom långt ifrån alla bygglov sen blir byggs. I ditt fall tycker jag du ska kontakta Tjällden AB , min partner på grundmaterial så hjälper de dig att ta fram en grundkonstruktion ihop med dig utifrån dina laster. Det är nog det enklaste. Då ritar de in vart i grunden du förstärker och hur.
Låter det bra?

Tel: 040 43 15 80 (de levererar över hela Sverige)
Web: www.tjallden.se
Email: info@tjallden.se

Om det inte känns bra så återkom till mig.

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel