Fråga från Staffan från Åkersberga

Hej.
Jag har ett suterrängförråd där väggarna under marknivå består av lecablock.
Dessa står på 40 cm 8-16 makadam och hela innerutrymmet är av samma sort. Nu vill jag isolera golvet och vill veta om man kan lägga frigolitskivor direkt på makadam’en och sedan golvskivor flytande ovanpå. Behöver detta ventileras för att förhindra fukt/mögel?

Svar från Micke om golvisolering

Hej Staffan,

Till att börja med är detta en friggebod. Då hade jag inte varit jätteorolig utan utifrån bästa förmåga fått till en så bra lösning som möjligt till en ”rimlig” kostnad.
Om huset ska användas mycket hade jag gjutit en platta ovanpå cellplasten (behöver inte vara så tjock) men för hållfasthetens skull. Lägga ut lite armering och gjutit betongplattan.

Ska huset inte användas mycket och du inte använder ett jättedyrt golv så låter din lösning inte helt fel. Det som kan bli lite lurigt är att få cellplasten helt i våg. Då gäller det att makadamen är rejält och ordentligt packad så du kan få cellplasten att bli i jämnhöjd över hela golvet. Behövs inte stora ojämnheter för att golvet ska bukta och ha sig. Där är en betongplatta bra för då blir golvet jämnt och fint när du ska lägga ut golvet.

Ha en fortsatt trevlig helg
/Micke

Fick du hjälp av denna artikel