fråga micke

Fukt i källare

Fråga från Karin från Höganäs

Hej. Jag bor i ett hus som jag nyligen har isodrän dränerat på 3 sidor av huset. Jag har bott i huset i 12 år och inte upplevt den 4e väggen som fuktig förrän denna (regniga)sommar. Marken utanför väggen sluttar från huset. Där ovan är ett stort (nybyggt) trädäck. Jag inser att jag skulle dränerat även den sidan innan jag byggde det fina däcket och är inte alls sugen på att bryta upp det. Källaren är annars torr med fönster med ca drygt halva väggen (1.30m) under mark. Det översta lagret mark är sten under altanen. Källaren har golvvärme.

Bilderna visar den fuktiga väggen under trädäcket och den torra dränerade väggen utifrån. Inifrån så ligger 2 rum mot den fuktiga väggen. En murvägg målad med silikatfärg och ett badrum med kakel. Märks inget i badrummet men förmodligen fukt bakom kaklet.

Har du något tips till mig?
Hälsningar Karin

Svar från Micke

Hej Karin,

Det bästa är att dränera om källaren även på denna sida givetvis.

Men innan hade jag försöka motverka att vattnet droppar ner från trädäcket ner under till marken.

Jag hade testat en kombination av

  • plastfolie på marken
  • markisolering
  • dagvattenkista som suger upp vatten i dess närhet och försöka att leda vatten dit så gott det går

mvh
Micke

Artiklar

Micke svarar

Vision Husgrunder.com

Vår vision är att svara på de frågor som våra läsare har. Tveka därför inte att kontakta oss och meddela oss era frågor så tar vi upp dem här. Vi är dock inget forum. Husgrunder.com ska vara platsen på internet dit du vänder dig när du vill ha svar på frågor - inte bli förvirrad med fler frågor!