Fråga från Jenny

Hejsan! Jag och min sambo med 4 barn bor i ett hus från 69. vi har en inredd källare och vi har fukt i vissa delar av den. vissa delar av vår källare är dränerad men även där tränger sig fukten ner. vi känner inte direkt någon lukt men alla dörrar står alltid öppna. vi märker det genom att målarfärgen på väggarna bubblar sig, dock har vi inte sett några vita eller svarta prickar än! =)
Vi har även tvätt och torkrum i källaren. Min äldsta son har precis flyttat ner, eftersom delar av källaren är nyrenoverad. min undran är nu vad kan vi göra för att få bort allt fukt och är fukten farlig för min son som bor där nere?
Tack på förhand Mvh Jenny

Svar från Micke

Hej Jenny,

Är huset dränerat runt hela? Hade börjat där. Och vid ev. omdränering så är det viktigt att man är uppmärksam på om du har stor tillförsel av vatten in mot huset pga slänt som lutar ner mot huset, berg eller liknande?

Har man stora problem trots dränering kan det även vara grundvatten. Hur ligger detta i ditt område? Du kan även behöva komplettera med pump som får pumpa bort vatten när det ansamlas vatten.

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS