Fråga från Emelie

Hej! Vi har fått indikationer att vi har en viss fuktlukt i vårt hus. Huset är från 60-talet och är uppreglat på betongplatta (dock inte tryckimpregnerat enligt kunniga). Det är kulvertar under huset som fram till 80-talet bitvis hade vatten stående i sig men nu är dränerade. Vi har haft experter på plats som tagit doftprovet från isoleringen i golvet samt utrymmet mellan inner- och yttertaket och de tycker att bägge luktar misstänkt. Det är konstaterad dålig ventilation i huset vilket gör att det är svårt att se ifall problemet är nytt eller om det är gammal doft som hänger kvar.

Min egentliga fråga är: Om vi tvingas bryta upp och byta golven med dess isolering samt även byta innertak med tillhörande isolering (yttertaket är det sannolikt inget fel på då problemen mellan inner- och yttertak kommer av kondens snarare än läckage), vad kan man beräkna för ungefärlig kostnad? Huset är ett enplanshus på 94kvm.
Samt även om du har något tips på hur vi ska gå tillväga, vi väntar i dagsläget på kostnadsförslag för mögelprov. Sen får man ju se lite beroende på vad de visar hur man får gå tillväga.

Svar från Micke

Hej Emelie ,

Rent statistiskt så kan dina problem sannolikt bero på en av dessa saker eller en kombination av dessa (det finns fler – men dessa är vanligast).

Sätter dig i kontakta med fuktexperter för kostnadsestimat.

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS