Fråga från anonym*

Hej. Jag är spekulant på en lägenhet som ligger i en fastighet med krypgrund. I årsredovisningen framgår det att det finns en fuktproblematik i krypgrunden. Utredning och projektering för att hitta en lösning är pågående. Vad jag förstår är problemet att både regn- och kanalvatten rinner ner i krypgrunden. Fläktar har installerats. Jag har svårt att skapa mig en uppfattning om hur allvarligt problemet är. Kan det på sikt leda till en avgiftshöjning? Svårt kanske att ge svar på dessa frågor, men ifall du kunde ge mig tips på hur jag skulle gå vidare hade jag varit tacksam. tack på förhand, Nicholas

Svar från Micke

Hej Nicholas,
Svårt att svara på. Du skulle behöva prata med några entreprenörer tror jag.

Jag hade börjat med att i steg 1 isolera marken, lagt plast och dränerat för att se om det blir skillnad. I steg 2 hade jag sen satt in avfuktare .
Visst kostar detta pengar men dessa projekt är vanliga (och därmed konkurrensutsatta ) så det bör inte bli så himla dyrt. Men jag ska inte uttala mig egentligen om priser – det får entreprenörerna göra. Men se en dräneringskalkylator här.

mvh
Micke
PS: *frågan är avanonymiserad. Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel