Fråga från Jan från MÖLNBO

Hej Micke!
Mitt nybyggda hus står på frigolit och kantelement. Hade jag vetat om kantelementens tunnhet så hade jag beställt tjockare och kraftigare variant men nu är det som det är! Huset står nära havet och är därigenom fuktutsatt stora delar av året. Jag tänker mig att man behöver måla nedre delen av kantelementen (som ligger under singeln) med en typ av färg som stänger ute fukten. Det kan vara olje- eller asfaltsbaserad färg eller medel, men vet inte vad som passar bäst. Har sett svart färgbeläggning på hus som har dränerats och verkar vara till för att avstöta fukt. Har du några bra tips?
Tacksam för svar
Jan

Svar från Micke

Hej Jan,

Nu har jag inte fått någon bild.
Jag är inte heller expert på hur man ska rädda dåliga kantelement på detta sätt. Eller är det verkligen kantelementen som är problemet?

De jag jobbar med (Tjällden AB) har enligt min högst ICKE oberoende åsikt bra grejor. Deras grundelement har sina nackdelar, dvs deras grundelement är pga det tjockare betongytskiktet tyngre vilket inte alla gillar. Så denna frågan är faktiskt ny för mig.
Jag tror det bästa är att kontakta erfarna entreprenörer.
Sätter dig i kontakt med markentreprenörkontakter i ditt område som är duktiga och som du kan rådfråga.

Hoppas du finner att du har användning av dessa kontakter. Lycka till med ditt bygge.

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel