Fråga från Caroline

Hej,
Vi ska ha tekniskt samråd med vår kommun och de vill ha in olika handlingar, bla. geoteknisk undersökning. Denna tomt ligger i ett tätbebyggt område med hus runt hela tomten. Tror du verkligen att en sådan undersökning behöver göras? Det borde ju redan vara gjort, vart kan vi då hitta sådana handlingar? Med vänlig hälsning,
Caroline

Svar från Micke

Hej Caroline,

Håller med dig. Man tycker ju att kommunen borde samla in dessa handlingar. Dubbelkolla med kommunen, inte första gången jag hört kommuner vars medarbetare inte ens försöker hjälpa sina invånare med denna typ av handling.
Men det verkar inte samla på sig denna typ av handlingar. Det bästa du kan göra efter det är väl att prata med grannarna, kolla i dina egna gamla handlingar osv. Se om det finns någon notering om markförhållanden, kontakt till geotekniker osv som kan veta mer.
Jag skickar ett förslag på markundersökningsföretag som jobbar i ditt område ifall du skulle behöva ett företag att kontakta. Dessa företag som jobbar med markundersökningar mot privatpersoner är svåra att få tag i.

Inget av det jag rådgör kostar något. Bara så du vet att ställa frågor och de offerter du kommer få från markundersökningsföretaget är kostnadsfria för din del.
Lycka till med ditt projekt.

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel