Fråga från Tommy

Hej! Vi vill stycka av vår tomt för att kunna bygga ett till hus där. Problemet är att Göteborgs kommun har konstaterat att vi har en rasrisk då Säveån angränsar till fastigheten, dom har gjort en detaljerad utredning där delar av vår tomt skulle rasa ned i säveån vid eventuellt skred. Den delen av tomten som vi vill bygga på ligger längst ifrån området med rasrrisk men kommunen har lagt ett generellt stopp på bygglov för inblandade tomter. För att få till ett positivt förhandsbesked behöver vi ett utlåtande från någon sakkunnig som kan tyda utredningen och se hur rasrisken är i det berörda området och eventuellt komma med förslag på åtgärder som kan behövas för att kommunen ska godkänna ett bygglov. Kan du hjälpa oss med detta? Mvh Tommy Roos

Svar från Micke

Hej Tommy,

Sådan här fall kan vara lite komplicerade, men brukar lösa sig om man står på sig. Har satt dig i kontakt med en väldigt professionell markentreprenad som har lång erfarenhet av geotekniska undersökningar. Kontakta dem och hör av dig till mig om det uppstår några komplikationer med kommun osv.

mvh
Micke

PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel