Fråga från Annelie

Hej!

Jag har planerat att sälja en tomt, som jag vet delvis iaf har berggrund, oklart hur långt/nära jordytan den ligger. Tomtrn är sluttande och mycket trädbeväxt. Mäklaren tycker att jag som säljare ska utföra en geoteknisk undersökning innan försäljning. Går det öht att göra på en tomt där det växer tätt med träd?

Svar från Micke

Hej Annelie,

Har skickat dig kontakt till ett markundersökningsföretag/geotekniska konsulter som förhoppningsvis kan hjälpa dig framåt i processen.

De tar 3.000 kr för en initial diskussion om dina behov ifall du behövs en markundersökning eller om du kan få intyg utifrån de verktyg & erfarenheter de har för ett utlåtande. Sedan om du behöver en markundersökning tillkommer det sen. De är prisvärda vet jag men priset på en markundersökning varierar kraftigt beroende på fastighet. Men de ligger bra till prismässigt när jag gjorde prisjämförelse men exakt pris får du be dem om.

De verkar över hela Sverige (dvs de rådgör på telefon) och har sen kontakter som kan hjälpa dig, över hela södra Sverige. Dvs de som faktiskt borrar ner i marken med sina riggar har de bra kontakt med över hela Södra Sverige.

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel