Fråga från Frida

Hej,
vi har köpt ett äldre hus från 1909 (med en ny del). Vi vill bygga en utbyggnad från vardagsrummet, det är en utbyggnad från den gamla delen av huset som är från 1909 och har en torpargrund. Utbyggnaden kommer bli 8-10kvm och ha stora glaspartier.
Min man är finsnickare så fönster gör vi själva men behöver få hjälp med grunden och markarbetet. Har du någon ide om vad det skulle kosta? Vilka delar kan vi göra själva?

Tack!

Svar från Micke

Hej Frida ,

Har precis byggt med denna grunden
Jag kallar den för självbyggargrunden.

Då kan ni göra grundarbetet själva förutom grävningen , schaktning och padda dränerande material (ev dragningar för avlopp & el rekommenderar jag att de drar i bädden också). Även golvvärmen kan vara skönt att en erfaren gör liksom själva gjutningen.

Jag har byggare i din närhet som schaktar mm. Hälsa att han kan ringa mig om det blir otydlighet kring att ni vill göra mer själva. Förklarar man bara upplägget och avgränsningar så kan ni spara mycket pengar på detta upplägget.

Ett annat bra tips – kolla redan nu hur ni kan bli av med eventuella schaktmassor. Det kostar rätt mycket att bara schakta bort dessa massor men dessutom att deponera dem.

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel