Fråga från Fredrik från Kalix

Hej,
Jag har en oisolerad platta som jag hade tänkt gjuta en ny platta på med golvvärme. Planen var befintligplatta – plast – cellplast – armering/golvvärmeslinga – betong – parkettgolv. Nu har jag läst om omvänd fuktvandring och nojar ihjäl mig. Kommer plasten skicka ut fukten mot syllen och väggarna? Ska jag skippa plasten o låta fukten gå upp mot parkettgolvet? Kan jag göra som jag tänkt eller ska jag göra på något annat sätt?

Svar från Micke

Hej Fredrik,

Lite oklar hur mycket isolering du har i din platta. Är det ordentligt med isolering ifall du gräver ner i plattan? Du behöver nämligen 150 mm minst för att undvika omvänd fuktvandring. Ventilerade golv är också en möjligt alternativ för att få en liknande komfort som vid golvvärme men du behöver inte nödvändigtvis ha golvvärme då.
När det kommer till ventgolv har jag valt ut en partner från ett gäng kriterier – läs mer om ventgolv här för mer om detta.
Hoppas du finner denna firma lika tillmötesgående som jag att hälsa dem att du varit i kontakt med mig så tror jag du kommer få en extra bra service.

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS