Fråga från anonym

Hej Micke

Jag tänker bygga ett garage direkt på ett något sluttande berg. Eftersom jag i ett senare skede tänker bygga två timmerhus på tomten kommer garaget tillfälligt fungera som bostad och verkstad. Så därför vill jag egentligen ha en armerad platta med golvvärme på berg. Det vore dock enklare att gjuta plintar fästa i berget så eventuellt vatten kan rinna undan. Frågan är om det går att gjuta en platta på plintarna med golvvärme, någon typ av konstruktion? Eller finns det något smart sätt att gjuta en platta som varierar i höjd från 20 cm-1 m. Tomten ligger i Svanesund på Orust. Har du någon rekommendation på leverantör för frigolitpaket, grus och betongmaterial nära orten vore det också bra.

mvh
Johan

Svar från Micke

Hej,
Det låter som att du har ett behov av att terassera din grund. Se artikel här om att bygga grund på berg eller denna om grunder för sutteränghus.

Jag samarbetar med Tjällden AB när det kommer till grundmaterialet. Jag kommer höra med dem hur du kan lösa din lite mer komplexa situation och om de har en bra byggare de kan rekommendera i området.

mvh Micke

Fick du hjälp av denna artikel