Fråga från Marcus Waern från Göteborg

Hej!

Är i färd att riva upp en gammal betongplatta i en källare som är byggd på berg. Huset byggt 1922 med granitgrund som står på berg. När vi drog bort betongplattan i källare var det kraftig granit som är svår att få väck för att kunna få minst 30 cm djup. Vi får maximalt 15 cm. Kan jag används golvvärme på bara typ eps-betong? Är det stor fuktvandring på berg eller vilka är riskerna med golvvärme på en eps-berlng platta ? Några alternativ som du ser de?

Vänligen
Marcus

Svar från Micke

Hej Marcus ,
Berg kan absolut leda vatten. Beror hur berget ligger i förhållande till huset (lutar det mot huset?) så kan vattnet flöda ovanpå berget men om berget har sprickor kan vatten även komma upp där.

Tyvärr är mina råd i artikeln här om källarrenoveringar samma som för de råd jag ger dig. Dvs jag rekommenderar 15 cm isolering, annars hade jag undvikit golvvärme alt lagt ventgolv. EPS golv har jag tyvärr noll koll på ur detta perspektiv.

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel