Fråga från Erik

Har idag ett hus byggt 1965 som har en oisolerad platta. Den är byggt i sektioner och den ”övre” delen är det klinkers på samt 2,30 i takhöjd, sedan i den ”nedre” delen är det 2.5 högt samt uppreglat parkettgolv samt glasfiberisolering.

Idag är uppvärmingen med vattenburna radiatorer och golvvärme.

Tanken är att lägga in golvvärme på hela nedervåningen och klurar lite på olika lösningar. Om man ska göra ett mekaniskt ventilerat golv samt regla upp eller gjuta in EPS skivor. Jag har ca 15cm totalhöjd att arbeta på och frågan är om 10cm isolering skulle vara OK? Huset dränerades i somras och har inga fuktproblem, servisen gjordes och det var helt torrt under plattan.

På den ”högre” sektionen är väl frågan om man ska bila ur golvet och försöka få in 15cm isolering för att kunna gjuta in golvvärme. Troligen i badrum / tvättstuga.

Tack på förhand, vill även gärna ha bra kontakter för mekaniskt ventilerat golv samt någon som är duktig på dessa lösningar i sthlm.

Svar från Micke

Hej Erik,

Jag vet bara att för att vara säker så säger ju golvvärmegrävarna att man ska ha minst 15 cm. Inte så duktig att jag kan avgöra när man kan göra avkall på det.

Så vill man vara säker är nog det bra med ett ventilerat golv.
När det kommer till ventgolv har jag valt ut en partner som jag trivs bra med.

De har entreprenörer i Järfälla
Skicka gärna en ritning över ditt hus till dem så kan de kika på ditt projekt och ge dig pris mm.

Hoppas du finner Jape lika tillmötesgående som jag och hälsa Pierre att du varit i kontakt med mig så tror jag du kommer få en extra bra service.

Med vänlig hälsning

Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel