Fråga från Åke

Hej,

Fick över telefon bra information av dig tidigare i våras.

Jag är nu ett par steg närmare att ha behov av att få en grund på plats för byggnation av en vinterträdgård på 15 kvm sammanbyggt med boningshus. Det vi främst pratade om var hybridgrund. Det eftersom bygget ska ske på en liten ö i Stockholms innerskärgård där det är lite besvärligt att köra större mängder cement till.

Några frågor som det är mycket uppskattat om du har möjlighet att ge din syn på:

1. Det är tänkt att vi drar ut vattenburen golvvärme till vinterträdgården. Något tips om vilka system som fungerar väl för det att lägga i plattan?

2. Eftersom det kommer vara växter och därmed en del bevattning funderar jag på om det är lämpligt med ett tätskikt för att skydda hybridgrunden – behövs det, eller är det så att det inte är något organiskt material så att det inte behövs?

3. Du pratade om att det var så enkelt att man kan lägga grunden själv. Samtidigt är jag helt novis kring den typen av anläggningsarbete. (Jag har bokat in hjälp med grävning och transport av makadam). Kan det ändå vara rimligt att anlita hjälp för att få till grunden och den lilla uppmurning vi ska ha? Har du kännedom om lämplig hantverkare för det i Stockholmsområdet?

Mvh Åke

Svar från Micke

Hej Åke,

1. Ska du ha en platta så är det inte hybrid. Ska du ha golvvärme vattenburet som INTE är ingjutet läggs det på träskivor, blir rätt dyrt men det finns såna golvvärmesystem med det vi jobbar med (Termotech).

2. Mot bakgrund av ovan fråga/svar blir detta lite luddigt. Jag tycker ändå det kan vara värt att dra lite avlopp så du kan skölja av golvet.

3. Har skickat kontaktuppgifter till dig så att du har några du kan vända dig till.

Snabbt svar på enkla frågor😊

Lite oklar hur din hybrid ska va – så det blir nog lite följdfrågor på detta 😊

Ha en bra kväll!

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel