Fråga från Mattias

Hej Micke,
Jag bor i ett hus i närheten av Stockholm, byggt i suterräng. Jag planerar att göra en tillbyggnad och vill då gräva ut en källare under den. Sen vore det intressant att försöka gräva ut under huset också, men det är ett komplicerat arbete. Huset har en bottenplatta på ca 150 m^2 idag och tillbyggnaden är planerad till 40 m^2. Jag har en arkitekt inkopplad, men undrar om du känner till någon firma med stor erfarenhet av utgrävningar under befintlig byggnad i stockholmsområdet? Har du spontant några tankar kring ett sådant bygge ca 500 m^3 sten/berg behöver spräckas och fraktas bort om jag väljer att gräva ut under hela huset, vilket kanske inte är ett måste, eller ens går?

Med vänlig hälsning,
Mattias

Svar från Micke

Hej Mattias,

Detta är inget jag har erfarenhet av och låter väldigt komplext. Men jag har jätteduktiga byggare som kan hjälpa dig reda ut vad som går, inte går i stockholmsområdet. Om det bara går så ordnar de detta vet jag. Men själv låter det väldigt komplext i min värld.

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS