Fråga från Emma från Härryda

Hej Micke, vad käckt att kunna fråga dig. Jag och min sambo skall bygga en liten skogsbastu, om 2,5 x 3,5 m. Underlaget där bastun skall stå är mossa. Vi har rivit bort första lagret med ris, buskar och mossa. Men det är ändå jordigt och mjukt under.

Vår tanke var att lägga på en bra markduk och gjuta plintar och ställa bastun på. ett annat var att släpa dit ett gäng natursten och lite betong och försöka få till det. Men vi har ingen möjlighet att gräva ur jorden eller få dit grus tyvärr.

Vad tror du?
Mvh Emma

Svar från Micke

Hej Emma ,

Plintar är ju inte fel i ditt fall. Jag ogillar plintar för bostadshus om man inte noga följer mina instruktioner men för en sån här stuga är det perfekt.

En liten notis om egen erfarenhet.
För bastu så är det ju bra att ha det naturligt tänker jag.
Vi hade bastu på mitt landställe på plintar. Det var hål i golvet så ministugan blev rejält luftad och så man kunde slaska rejält med vatten och det bara rinner rätt ut under huset. Är man orolig för fukt kan man ju leda bort med litet avloppsrör bara en bit från huset. Inget fancy.
Sedan vedeldat. Fantastiskt bra var det.

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel