Fråga från Paul

Hej
Jag har läst dina svar och studerat sidan ganska noggrant och är mycket imponerad och tacksam för att du delger din kunskap.
Min fundering är att har ett gammalt hus på landet, byggt någon gång på 1800 talet då det flyttades iom laga skifte från bycentrum (gissningsvis är själva huset från betydligt tidigare datum). Det är byggt på klassisk torpargrund (alltså stora stenar) vilken någon tidigare ägare gjutit in sockeln på, troligen för att få varmare golv. Jag planerar att bygga ut huset och funderar alltså på vilken slags grund som kan passa bra. Det är troligen inte mycket till jordmån på tomten utan sannolikt berg ganska nära. Utbyggnaden är tänkt att innehålla badrum och sovrum med golvvärme.
Med vänlig hälsning

Svar från Micke

Hej Paul,

Tack för feedback 🙂

Det finns kantelement /l-element som är lite högre och skulle kunna passa till ett befintligt hus med ”krypgrundshöjd” (läs hur du bygger med det här).
Du kan också få prefabricerade kantbalkar som kan fås i olika höjder (läs mer om det här). I den senare är det enkelt om du är självbyggare, annars hade jag gått på standard (den första).

Läs mer om att bygga till med betongplatta mot hus med torpargrund / krypgrund

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel