Fråga från Johan

Hejsan
Jag heter Johan och ska bygga ut med en attefallsåtgärd och kommer gjuta grund i ett innerhörn mot det befintliga huset, tanken är att jag köper ett paket från Tjälldén med kant element för en kortsida och en långsida.
Eftersom det befintliga huset är gammalt är ju det ju inte enligt instruktionsboken så jag undrar ett par saker.

Fråga 1
Grundmuren på det befintliga huset är av natursten och så klart inte särskilt slät, hur gör man med de kantelement som går upp mot muren där? Ska jag skära ur kantelementet så att det någorlunda dikt an och sedan sätta mjukfog eller ställer jag kantelementet så nära huset jag kan och sedan sätter några brädor för att förhindra betongen att läcker ut?

Fråga två
Den andra väggen på det befintliga huset har utvändig tilläggsisolering vilket gör att det blir ett litet “överhäng” någon decimeter ovan mark på det befintliga huset. Frågan är då hur jag gör med nya plattan? Ska jag sätta kantelement upp mot väggen på huset och sedan fylla ut tomrummet som bildas mellan kantelement och befintlig grund med frigolit eller ska jag skära bort tilläggsisoleringen så högt upp som den nya plattan kommer bli och sedan gjuta upp mot befintligt hus?
Med dessa två egenheter kanske det till och med är bäst att köpa paket för en fristående platta och sätta den så nära det befintliga huset som möjligt och sedan fylla eventuella tomrum som bildas mellan befintligt hus och ny grundmur med mjukfog?

Jag har bilder om det underlättar eventuellt svar :).

Är väldigt tacksam för all hjälp jag kan få eftersom jag har sökt med ljus och lyckta för att hitta entreprenörer som vill ta sig an detta projekt till ett vettigt pris men inte hittat någon så jag har bestämt mig för att göra det själv.

Med vänliga hälsningar
Johan

Svar från Micke

Hej Johan,

Kantelement mot det befintliga huset behövs inte. Men vad tror du om ett kort 10 minuters kostnadsfritt rådgivningssamtal på telefon? Då kan vi diskutera ditt bygges konstruktion och olika lösningar som kan passa dig.
Du har mitt telefonnummer i mailfootern i mailet jag skickade till dig men då jag får hundratals frågor och mail varje dag så blir det nog bättre om jag kan sätta av tid till dig så jag kan fokusera på just ditt projekt.
Så gå gärna in här och bestäm en tid då det passar för oss att höras.

Maila också gärna en beskrivande ritning till [email protected] isåfall om du har någon så ska jag försöka hjälpa dig.

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS