Fråga från Ola

Hej
Vi ska bygga ett ”Undantag” till svärmor, Troligen timmerstomme 9 x 5 m max 50m2. Jag har byggt en hel del platta på mark, nya hus och kulturhus, se www.Skyttepaviljongen.se. Er Hybridgrund blev precis det jag funderat på länge. Jag vill lägga grusat, paddat, dränerat underlag. På detta monterar jag er hybridgrund med 300mm cellplast. I grundens översta 50mm vill jag lägga vattenburen golvvärme som täcks och utjämnas med sand, helst natursand eller 2/4 kross. Sen vill jag som ”bjälklag/undergolv” lägga nån form av plywood eller KL-trä istället för bjälklag. Det ska ligga på era kantbalkar och den packade sanden. Så la man ju ofta parkett. Vad tros om detta? Och beställer jag grunden av er eller min hovleverantör Karl Hedin?

Svar från Micke

Hej Ola,

Spännande. Låter som att hybridgrunden kan vara nåt. Man behöver ju kika lite på laster och så men släng in en offertförfrågan på Tjällden AB’s hemsida så ska de nog kunna hjälpa dig.

Jag vet att de är jättebokade i sin fabrik då de säljer jättemycket pooler just nu så kolla extra noga på leveranstider innan du beställer.

Lycka till med ditt projekt och hojta om jag kan svara på några fler frågor

Med vänlig hälsning
Micke

PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel