Fråga från Axel

Hej Micke !
Jag har en gångbro över en smal havsvik som idag är grundlagd med träpålar. Min fråga är om det går att grundlägga med jordskruvar. Alla pålar står idag i bottensediment och är av olika längd. Finns markskruv i olika längder ? t ex 2, 4, 6, 8 meter, finns de utförda i ett material som tål saltvatten över överskådlig tid, kan de kläs med ett yttre skydd, t ex 150 mm PEM-plaströr för att visuellt ge intryck av att vara en ”riktig påle” ?. Jag har en massa andra frågor med svar på ed som jag ställt kan ge en bra start. Min brolängd är ca 100 meter och ca 1.8 meter bred, behöver påle var tredje meter och en konstruktion ovan som ger en stabli plattform för gångbanan.

Svar från Micke

Hej Axel ,

Jag vet faktiskt inte. Det som gör att jag inte vet är hur de verktyg man använder för att skruva ner dessa markskruvar ”mår” när de kommer nära vatten och hur man gör där. Jag sätter dig ihop med de jag troligen kommer samarbeta med kring markskruv i framtiden. Återkom hur det gick sen.

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel