Fråga från Lina från Karlshamn

Hej, vill ha tips på hantverkare/poolbyggare i Blekinge. Vi har fått offert från Leif Tjällden AB och vill ha någon med erfarenhet att bygga dessa pooler. Endast för poolbygge, för trädäck och övrigt har vi anlitat snickarfirma, men de har inte ngn erfarenhet av poolbygge.

Med vänlig hälsning, Lina

Svar från Micke

Hej Lina ,

Kul med poolprojekt. Denna pool är rolig för den har tagit poolbranschen med storm. Fråga gärna runt till ex. Gullberg Jansson, Pahlen och de som levererar pooltillbehör. Denna pool är lite unik faktiskt. Nu är jag INTE oberoende eftersom Tjällden är en viktig del till framgången med denna sida så kolla runt själv.
Sedan hjälper de mig JÄTTE JÄTTE mycket med mina frågor så jag är verkligen partisk – ska sägas (är öppen med det här).

Jag ska jaga lite bra hantverkare åt dig. Men … det är mycket enkelt att bygga dessa pooler. Den är framtagen för att en självbyggare ska klara av det. Så om du använder någon som kan grunder eller är händig generellt så är detta enkelt för dem att sätta ihop. Har själv byggt en sådan pool och har tummen mitt i handen.

Så kravet du ska ställa på dina hantverkare:

  • hitta någon hantverkare som normalt gjuter betongplattor (grunden är det som är meck att få i våg). Men verkligen ingen rocketscience. Makadambädden packas jämt. När denna grund är på plats är det enkelt att bygga väggarna.
  • se till de följer de mycket detaljerade monteringsanvisningarna.
  • hitta någon som är noggrann – det är lite pill med passning eftersom man foamar lite mellan dessa block. Dock inget problem i sig – men har man dåliga slarviga byggare blir alla projekt galna
  • Jag har flera jag känner som satt dessa pooler med polacker. Polacker är duktiga på att gjuta betong – men det måste såklart vara duktiga i sig och veta vad de ska göra så blir det bra
  • anlita sedan en bra VVS firma som kopplar ihop poolen. Tänk på att gängtejpa alla gängor. Jag har omvänt varit med om dåliga poolbyggare och vvs firmor som INTE gängtejpat kopplingarna. Då ska det gå bra.
  • innan montering av liner – prata med tjällden för de har bra tips så man börjar montera linern i rätt ända. Står även det i monteringsanvisningarna.

Jag jobbar som bekant nära Tjällden så kan bara intyga att de gärna hjälper dina byggare på vägen med råd och tips. De svarar alltid på mina frågor.

Vänliga Hälsningar
Micke