Fråga från Victor från Lidköping

Hej. Jag ska bygga ett attefallshus på kusten. (Göteborgs skärgård) Huset skall ligga på berget i en sluttning. vi vill gräva ner huset ca 1 meter i bak-kant för att få mer rymd invändigt. marken lutar så att framkanten blir i marknivå. Det är svårt att komma in med transportbilar med betong etc, så det blir mkt att bära. Jag vill komma ifrån så mkt betong som möjligt, men måste ju samtidigt mura en stödmur/Källarvägg för att klara fukt och jordmassor som står mot huset. Så min fråga är: Hur skulle du gjort? =)
Gjuta en liten platta med voter och mura upp väggar och resa huset på detta? eller finns det alternativ? tacksam för svar!

Svar från Micke

Hej Victor,

Hmmm. Kolla med Tjällden AB i denna fråga. Kommer ställa denna fråga till dem. Men tills dess kan du fråga dem.
De har ju en hybridgrund tänker jag. Men den är framtagen framförallt för hus med träbjälklag vilket inte är tillämpbart mig veterligen för källare. Och de har även källarväggslösningar för mycket enkla hus typ Attefallshus. Kolla om deras lösningar kan vara något i kombination.

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel