Fråga från Jan

Hej ska bygga en infinity pool på en bergssluttning med utsikt över havet.
1. infinity lösning med tank etc har du någon dokumentation om det?
2. lösning när vattnet rinner över kanten
3. Olika djup i poolen, hur funkar det?
4. har man alltid liner när man bygger den pool som du förspråkar?`
Mvh Janne

Svar från Micke

Hej Jan,

Ring mig så snackar vi.

Man kan lösa infinity /overflow pool lösningar med tjälldens block. Absolut.

Men det är inget färdigt paket / dokumentation. Jag tror inte tank behövs. Man kan gjuta lägre block nedanför kanten som tar emot överskottsvatten när man hoppar i. Dvs man kan bygga tanken med deras block. En flödesreglerare tror jag behövs för vattenytan är viktig att den hålls i rätt nivå så inte pumpen går torr. I övrigt rätt straight forward.

Liner är standard eftersom klinker/kakel blir väldigt dyrt om man ska göra ”by the book”. Men samtidigt känner jag till flera som byggt med kakel i en tjällden pool utan problem. Men Tjällden kan inte ta ansvar för att kaklet inte släpper. Tjälldens första pool skapades för 30 år sen och var en kakel pool som inte har upplevt några problem.

Olika djup i poolen kan man få. Det beror dock lite på. Vill man ha olika höjd i poolen pga att marken inte är jämn är det knepigare. Vill man bara ha olika djup i poolen för att få olika baddjup är det enklare.
Man får då gjuta betongplattan i olika etapper och är inte standard för en Tjällden pool, men i ”grundbranschen” som ju också är tjälldens hemmaplan är detta inget konstigt. Det man gör är att man har betongplattan kantelement inne i poolen. Men då får man nog be om en extra konstruktionsstöd hos Tjällden där de får ta fram en konstruktion åt dig ”som de gör för en normal grundkund.

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS