Fråga från Robert

Hejsan
Vi har torpargrund som antisimex sa att vi skulle sätta in avfuktare men jag har börjat med att lägga plast och har en fläkt som suger ur luft samt trycker ut. Men min fråga är skulle man inte kunna isolera trosbotten dels för att få mer värme i huset och att man slipper ha fläktar mm. Har läst att man kan spruta en isolering på asvabården och sen kan det typ stå vatten i grunden. Men det är väldigt dyrt. Kan man inte göra något själv typ sätta frigolit på asvabården? Känner att ha en fläkt som jag har nu är inte optimalt dels kostar det varje månad och sen kan den paja. Vore väldigt tacksam för info
Med vänlig hälsning, Robert

Svar från Micke

Hej Robert ,

Hade det varit mitt hus hade jag övervägt olika åtgärder.

Skapa bra inneklimat även i krypgrunden. Det gör man genom att göra en synkad insats kring isolera grundbalkarna (helst utifrån) samt eventuellt avfuktare, värme tillförsel, ventilation mm.
Att sedan skydda trossbotten inne i krypgrunden med cellplast som du beskriver är också en bra grej, absolut kan du göra det.

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS